Το «καυτό» μέιλ του συμβιβασμού με την τρόικα

30/11/2014 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Επώδυνα μέτρα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το μέιλ με τις προτάσεις συμβιβασμού της ελληνικής κυβέρνησης προς την τρόικα, προκειμένου να…

Είχε προηγηθεί πυρετός τηλεφωνικών επαφών Σαμαρά- Βενιζέλου, το βράδυ του Σαββάτου 29/11/2014 για τις απαιτήσεις των δανειστών και τα σημεία υποχώρησης της ελληνικής πλευράς.

Οι προτάσεις, από τα υπουργεία Οικονομικών και απασχόλησης περιλαμβάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, νέα βάρη για τους πολίτες.

Μεταξύ αυτών, προωθείται το “πάγωμα» των συντάξεων για το 2016 και 2017 καθώς και η σταδιακή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από το 2019, ώστε να μην μπορεί κανείς ασφαλισμένος να λάβει σύνταξη πριν από τα 62 του χρόνια.

Επίσης, προβλέπεται η αύξηση των ενσήμων για την κατώτερη σύνταξη από τα 4.500 στα 6.500 και η ενοποίηση σε διοικητικό επίπεδο των ασφαλιστικών ταμείων.

Ακόμη, στο μέιλ της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η πρόταση της αύξησης του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 6,5%.

Στις ελληνικές θέσεις φαίνεται πως υπάρχει και το θέμα της αυστηροποίησης χορήγησης ΕΚΑΣ, ενώ τίθεται επί τάπητος και το μισθολογικό στο Δημόσιο.

Η κυβέρνηση τελεί εν αναμονή της απάντησης της τρόικα, η οποία έχει θέσει επί τάπητος και το θέμα των 100 δόσεων για χρέη προς το δημόσιο, ζητώντας αυστηρά περιουσιακά κριτήρια και προϋποθέσεις

: Πηγή: NEWSBOMB.gr

ειδήσεις για News gr | Ειδήσεις | Ελλάδα | Επικαιρότητα | νέα |