Συνέχιση του τεταμένου κλίματος στη Βουλή

24/09/2011 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Συνέχιση του τεταμένου κλίματος στη Βουλή


Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος ΡοντούληςEκκληση να συμβάλουν όλοι σε έναν υψηλό κοινοβουλευτικό διάλογο και να μην επαναληφθούν από βουλευτές φαινόμενα που πυροδοτούν το κοινωνικό κλίμα και ενισχύουν, όπως είπε, την απαξίωση του Κοινοβουλίου και των θεσμών, απηύθυνε ο πρόεδρος του Σώματος Φίλιππος Πετσάλνικος.


Αφορμή για την παρέμβαση αυτή ήταν οι αναφορές, από το βήμα της Βουλής, του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη κατά μελών της κυβέρνησης, τις οποίες ο κ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε «απαράδεκτες ύβρεις, άθλιες, ακραίες και προσβλητικές», αλλά και η παρουσία της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη με το ψωμί και το γάλα κατά την διάρκεια της ομιλίας της, την οποία επέκρινε κάνοντας λόγο για «απαράδεκτο σκηνοθετικό εφέ».


Στην έκκληση του κ. Πετσάλνικου συνηγόρησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος και του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου, με τους δύο τελευταίους να προσθέτουν ότι θα πρέπει και η κυβέρνηση να μην επιδεικνύει απαράδεκτες συμπεριφορές με τα νομοθετήματα που φέρνει στη Βουλή.


Ο κ. Πρωτόπαπας έκανε λόγο για «ανταγωνισμό κουτσαβάκηδων», με τους οποίους, όπως είπε, «η κυβέρνηση δεν θα γίνει συνένοχη».


«Τα περί κουτσαβάκηδων να τα πείτε στον κ. Βενιζέλο που κάνει τον κουτσαβάκη στη τρόικα και στο τέλος τα πληρώνει ο ελληνικός λαός» αντέτεινε ο κ. Ροντούλης που συμπλήρωσε ότι οι χαρακτηρισμοί του («γομάρια») δεν αφορούσαν προσωπικά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά την κυβερνητική πρακτική».


«Παρόμοιες στιγμές δεν βοηθούν τον κοινοβουλευτικό διάλογο. Το κλίμα όμως στην κοινωνία υπαγορεύεται από την κυβέρνηση. Αν ενταθεί το κλίμα στη κοινωνία δύσκολα να μην μεταφερθεί στη Βουλή, για αυτό πρέπει απ’ όλους να υπάρξει ψυχραιμία», σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος.


Λίγο αργότερα στο εντευκτήριο της Βουλής δημιουργήθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο, με ανταλλαγή, εκατέρωθεν, βαρέων χαρακτηρισμών, ανάμεσα στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Τσώνη και στον Αστέριο Ροντούλη, που λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια, αν δεν επέβαιναν άλλοι συνάδελφοί τους για να τους χωρίσουν.ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: ΤΟΒΗΜΑ

ειδήσεις για GR News | Greece News | Greek News | Ειδήσεις | Τελευταία Νέα |