Συνάντηση Πρωθυπουργών ζητά ο Γκρούεφσκι από τον Παπαδήμο

26/01/2012 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Συνάντηση Πρωθυπουργών ζητά ο Γκρούεφσκι από τον Παπαδήμο


Ο σκοπιανός πρωθυπουργός κ. Νίκολας ΓκρουέφσκιΣυνάντηση κορυφής σε επίπεδο Πρωθυπουργών με τον κ. Λ. Παπαδήμο ζητάει ο Νίκολα Γκρούεφσκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκοπιανός Πρωθυπουργός έστειλε το συγκεκριμένο μήνυμα μέσω επιστολής του, την οποία επέδωσε η αντιπρόεδρος της σκοπιανής κυβέρνησης Τεούτα Αρίφι στον έλληνα ομόλογό της κ. Θ. Πάγκαλο κατά τη συνάντησή τους το πρωϊ της Τετάρτης στην Αθήνα.

Όπως μεταδίδει και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της πΓΔΜ, το ΜΙΑ, ο κ. Γκρούεφσκι αναφέρει στην επιστολή του ότι «η οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας με όλες τις γειτονικές χώρες αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα μας». Και επισημαίνει ότι σε αυτό το πνεύμα, απαιτείται ένας άμεσος υψηλόβαθμος διάλογος μεταξύ Ελλάδος και πΓΔΜ για ανοιχτά ζητήματα που θέλουν διευθέτηση.
«Επιτρέψτε μου λοιπόν να επαναβεβαιώσω την αναγκαιότητα μίας συνάντησης μαζί σας και εκφράζω την ετοιμότητά μου να έρθω στην Αθήνα ή εσείς να έρθετε στα Σκόπια ή να συναντηθούμε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος κρίνετε εσείς, το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να συζητήσουμε για τις διμερείς μας σχέσεις, καθώς και για την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ολοκλήρωση της χώρας μου» αναφέρει ο κ. Γκρούεφσκι.


Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας.
ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: ΤΟΒΗΜΑ

ειδήσεις για GR News | Greek News | Ειδήσεις | Ειδήσεις Σήμερα | Επικαιρότητα |