Στον δρόμο την Τρίτη 18 δήμοι για τη μεταφορά μαθητών

23/10/2012 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Στον δρόμο την Τρίτη 18 δήμοι για τη μεταφορά μαθητών


Από τη διαμαρτυρία της Παρασκευής 19 ΟκτωβρίουΕκπρόσωποι 18 δήμων θα βρεθούν την Τρίτη στο δρόμο για το φλέγον ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.


Γονείς, μαθητές και καθηγητές από 18 δήμους της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:30 το πρωί και να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι το υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για τη μη επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών και τη μη τήρηση, όπως υποστηρίζουν, όσων είχε υποσχεθεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προ 15νθημέρου στους δημάρχους Ανατ. Αττικής κατά τη διάρκεια ανάλογης συγκέντρωσης.


Για να διευκολυνθεί, μάλιστα, η συμμετοχή τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση, το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας στα σχολεία των συγκεκριμένων περιοχών (11π.μ.-2μ.μ., για τον πρωινό κύκλο και 2-5μ.μ., για τον απογευματινό).


Ήδη, την περασμένη Παρασκευή γονείς και καθηγητές σχολείων της Αττικής είχαν προβεί σε ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.


Στο κοινό ψήφισμα που εξέδωσαν οι 18 δήμαρχοι – και το οποίο διαβίβασαν στους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Παιδείας, στον Περιφερειάρχη Αττικής και τους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής – καταγγέλλεται η «αδικαιολόγητη ολιγωρία που υπάρχει από πλευράς Πολιτείας για τα θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».


Αύξηση κρατικών επιχορηγήσεων


Οι δήμαρχοι ζητούν την άμεση αύξηση των κρατικών επιχορηγήσεων προς την εκπαίδευση, που, όπως λένε, έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με πέρσι. Οι δήμαρχοι καλούν την κυβέρνηση να αποδώσει τα οφειλόμενα στους μεταφορείς, προκειμένου να ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών καθώς χωρίς εκείνη, όπως επισημαίνεται, «θα είναι ορατός ο κίνδυνος να κλείσουν στα σχολεία και να χαθεί η φετινή σχολική χρονιά».  


Το ψήφισμα συνυπογράφουν οι δήμαρχοι Ασπροπύργου, Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Ελευσίνας, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Μεσογαίας, Μεγαρέων, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδος, Φυλής, Ωρωπού.View the original article here

ειδήσεις για GR News | Greece News | Ενημέρωση | Επικαιρότητα | Τελευταία Νέα |