Προσωπική επίθεση Σαμαρά σε Παπανδρέου για το ΕΣΠΑ

03/08/2011 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Προσωπική επίθεση Σαμαρά σε Παπανδρέου για το ΕΣΠΑ

Αθήνα  Προσωπική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου για την κωλυσιεργία στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ εξαπέλυσε ο κ. Αντ. Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής για τη μείωση της εθνικής συμμετοχής και το άνοιγμα της κάνουλας του ΕΣΠΑ που ανακοίνωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου ότι αδράνησε δραματικά επί 20 μήνες και προτίμησε να κόβει μισθούς και συντάξεις αντί να τονώσει την ανάπτυξη μέσω των κοινοτικών κονδυλίων.
«Μάταια προσπαθώ, 20 μήνες τώρα, να πείσω την κυβέρνηση να βάλει μπροστά τα έργα του ΕΣΠΑ» ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η κυβέρνηση, αντί να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς, τους αδρανοποίησε. Για μήνες μάλιστα, ξέχασε να ορίσει ακόμη και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα. Σε μία εποχή δύσκολη για την οικονομία, ένα ποσό περίπου 18 δισεκατομμυρίων ευρώ παρέμεινε έτσι προκλητικά ανενεργό. Προτίμησαν να κόβουν μισθούς και συντάξεις και άφησαν ανεκμετάλλευση μια πραγματική ευκαιρία για επανεκκίνηση της οικονομίας».
Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να κινητοποιηθεί μόνο αφού της το υπέδειξαν οι ξένοι και καταλήγει: «Για αυτή την προκλητική αδιαφορία και ανικανότητα, ποιος φέρει την ευθύνη; Ποιος θα απολογηθεί κ. Παπανδρέου; Κανείς;». Από την πλευρά της, η Δημοκρατική Συμμαχία βάζει στο στόχαστρο τον αρμόδιο υπουργό κ. Μ. Χρυσοχοϊδη. «Η αύξηση της κοινοτικής συνδρομής στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ είναι χωρίς αμφιβολία θετική, η προσέγγιση όμως του κ. Χρυσοχοϊδη αποτελεί μνημείο πολιτικής υποκρισίας αφού είναι γνωστή η υφιστάμενη αδυναμία της κυβέρνησης να διαθέσει τα όποια κονδύλια από εθνικούς πόρουςγια αναπτυξιακούς σκοπούς» σχολίασε η Δημοκρατική Συμμαχία.


ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: ΤΟΒΗΜΑ

ειδήσεις για Greece News | Greek News | Ειδήσεις Σήμερα | Επικαιρότητα | Τελευταία Νέα |