Ο «οδικός χάρτης» Σαμαρά για συναίνεση

30/05/2011 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

 

Φίλιππος Σαχινίδης: «Συζητούµε μειώσεις φορολογικών συντελεστών»Ο υφυπουργός οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης στη Βουλή στις 27/5/2011 [EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ]

Αθήνα 


Ανοιχτό είναι το ενδεχόµενο να συζητήσει η κυβέρνηση µε τη Ν.Δ. για τη µείωση των φορολογικών συντελεστών, σύµφωνα µε τον υφυπουργό Οικονοµικών Φίλιππο Σαχινίδη. Υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις που θα εξασφαλίζουν τους δηµοσιονοµικούς στόχους.


Ο κ. Σαχινίδης υπονοεί ότι η χώρα µας έχει εξασφαλίσει την πέµπτη δόση του δανείου, επισηµαίνει κατηγορηµατικά ότι δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας και εµµέσως επιβεβαιώνει πως εφόσον η Ελλάδα καλύψει τους στόχους για το 2011 θα υπογράψει νέα δανειακή σύµβαση, ως επιβράβευση, µε τους εταίρους µας.


Για τις αποκρατικοποιήσεις σχολιάζει ότι «όπου κριθεί αναγκαίο, το Δηµόσιο θα διασφαλίσει την παρουσία του», αλλά και θα κλείσουν φορείς του Δηµοσίου και, εποµένως, θα υπάρξουν και απολύσεις.


Οι θέσεις αυτές παρουσιάζονται σε συνέντευξη του υφυπουργού στην εφημερίδα «Τα Νέα», όπου επίσης εκτιμάει για το οικονοµικό επιτελείο πως «δεν έχει κλείσει» ακόμα τον κύκλο του και ότι «έχουµε πολλή δουλειά µπροστά µας».ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: ΤΟΒΗΜΑ

ειδήσεις για Greece News | Ειδήσεις | Ειδήσεις Σήμερα | Ενημέρωση | Επικαιρότητα |