Ξεκινά τη Δευτέρα «νέος γύρος» τακτοποίησης αυθαιρέτων

03/09/2013 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Επιχείρηση-σκούπα με στόχο τον έλεγχο, κυρίως, του παρεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης, η οποία κατέληξε σε 41 προσαγωγές, στη βεβαίωση 43 παραβάσεων και στην κατάσχεση και καταστροφή άνω των 5.000 προϊόντων σε δύο ημέρες, πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής, με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και τη συνδρομή, κατά περίπτωση, υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας και του δήμου Νέας Προποντίδας.

Οι έλεγχοι έγιναν με επίκεντρο την εμποροπανήγυρη που πραγματοποιήθηκε στη περιοχή στις 30 και 31 Αυγούστου.

Στη διάρκεια της επιχείρησης και κατά τις δύο ημέρες συνολικά, έγιναν έλεγχοι σε 430 άτομα, καθώς και σε 701 οχήματα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των διενεργούμενων ελέγχων, προσήχθησαν συνολικά 41 άτομα, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί για έλεγχο της νομιμότητας της παραμονής τους στην ελληνική επικράτεια.

Από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην εμποροπανήγυρη διαπιστώθηκαν -μεταξύ άλλων- 13 διοικητικές παραβάσεις για υπαίθριο και στάσιμο εμπόριο, 14 παραβάσεις σχετιζόμενες με στέρηση άδειας λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψησταριές), μία διοικητική παράβαση για πώληση προϊόντων άνευ παραστατικών, μία για βιβλιάριο υγείας εργαζομένου, κ.ά.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν άμεσα, όπως προβλέπει ο νόμος, 5.172 είδη παρεμπορίου, μεταξύ των οποίων κοσμήματα και αξεσουάρ, μικρές ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα μικροαντικείμενα.

View the original article here

ειδήσεις για Greece News | Ειδήσεις | Ενημέρωση | Επικαιρότητα | Τελευταία Νέα |