Νέες αρμοδιότητες για τον κ. Μαγκριώτη

02/07/2011 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

 

Νέες αρμοδιότητες για τον κ. Μαγκριώτη


Αρμοδιότητες και από τομέα των Μεταφορών θα αναλάβει ο υφυπουργός Υποδομών (Πηγή:ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)


Αθήνα  Μέρος των αρμοδιοτήτων που άφησε πίσω του στο υπουργείο Υποδομών ο πρώην υφυπουργός, κ. Σπ. Βούγιας, θα αναλάβει ο εναπομείνας υφυπουργός, κ. Ι. Μαγκριώτης.
Οπως εξήγησε την Παρασκευή ο νέος υπουργός Υποδομών, κ. Ι. Ραγκούσης, ο κ. Μαγκριώτης, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα των Δημοσίων Εργων, σύντομα θα επιφορτιστεί και με την ευθύνη ορισμένων διευθύνσεων των Γενικών Γραμματειών Μεταφορών και Επικοινωνιών για έναν ιδιαίτερα πρακτικό λόγο.
Η αποχώρηση του κ. Βούγια με τον πρόσφατο ανασχηματισμό άφησε πολιτικά ακέφαλο τον τομέα Μεταφορών – Επικοινωνιών με αποτέλεσμα να μένει ακάλυπτος στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Μάλιστα, οι ερωτήσεις στο εν λόγω Υπουργείο πέφτουν βροχή και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαθέσιμος υφυπουργός για να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών.
Ετσι, προκειμένου να λυθεί αυτό το ζήτημα, αναμένεται να δοθούν στον υφυπουργό Υποδομών κάποιες ακόμη αρμοδιότητες, προκειμένου να είναι νομικά καλυμμένος στις απαντήσεις του στο Κοινοβούλιο. Σημειωτέον, πάντως, ότι οι αρμοδιότητες στους υφυπουργούς δίνονται από τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό.
Στο μέτωπο του ψηφιακού κράτους, δεν υλοποιήθηκε τελικά το σενάριο υπαγωγής της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνιών (υπ. Υποδομών) και της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού (υπ. Ανάπτυξης), στην αρμοδιότητα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου θα προϊσταται ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Παν. Τζωρτζάκης.
Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», η ακύρωση του σχεδίου συγκέντρωσης των «e-εξουσιών» του κράτους υπό το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης οφείλεται στις εντονότατες αντιδράσεις των θιγομένων υπουργών, δηλαδή του κ. Ραγκούση και του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη.
Ετσι, ο κ. Τζωρτζάκης θα αναλάβει τον «εξηλεκτρονισμό» της δημόσιας διοίκησης, με κύριο όχημα δράσης τις υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και την «Κοινωνία της Πληροφορίας» ΑΕ. Κύρια προτεραιότητα του νέου υπουργείου θα είναι η εφαρμογή του Ν. 3979 για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση του κράτους.
Ο νόμος προβλέπει την επικοινωνία και την συναλλαγή φυσικών και νομικών προσώπων με το κράτος μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και ρυθμίζει την χρήσης τους στη δημόσια διοίκηση.


ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: ΤΟΒΗΜΑ

ειδήσεις για GR News | Ειδήσεις | Ειδήσεις Σήμερα | Επικαιρότητα | Τελευταία Νέα |