Μ. Παπαϊωάννου: Πρώτα η Siemens μετά διακοπές για τη Βουλή

02/07/2011 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

 

Μ. Παπαϊωάννου: Πρώτα η Siemens μετά διακοπές για τη ΒουλήΟ υπουργός Δικαιοσύνης Μιτλιάδης Παπαϊωάννου

Αθήνα 
Την κατάθεση νομοσχεδίου, εντός των επόμενων ημερών, με το οποίο τα εγκλήματα που αφορούν, κυρίως, δημόσιους λειτουργούς και είναι ιδιαίτερης βαρύτητας για τη δημόσια πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, θα αντιμετωπίζονται από τη δικαιοσύνη με ταχύτατες διαδικασίες, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου άφησε να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει η σύσταση προανακριτκής επιτροπής για τη Siemens.
Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της Siemens, που ετέθη από βουλευτές, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι προφανώς η Βουλή δεν θα κλείσει τις εργασίες της, αν δεν αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, προσθέτοντας «και θα αντιμετωπιστεί ταχύτατα».
Κατά την παρέμβασή του, στη συζήτηση επί του πορίσματος για άσκηση ή μη δίωξης κατά του Ακη Τζοχατζόπουλου, ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι πρέπει να αμβλυνθεί το αίσθημα του κόσμου πως υπάρχει ατιμωρησία ειδικά για τους δημόσιους λειτουργούς. Διαβεβαίωσε δε, ότι η πρόβλεψη του νομοσχεδίου για ταχύτητα του ελέγχου δεν θα απεμπολεί την ουσία και ανακοίνωσε πως, ήδη, έχει γίνει προεργασία με τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.
Αναφορικά με πολιτικά ζητήματα που τέθηκαν, ο κ. Παπαϊωάννου υπενθύμισε ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ψηφίστηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής και πρόσθεσε: «Σήμερα απαντήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το τι δυνατότητες έχουμε με βάση το Σύνταγμα. Αλλά είναι και πολιτική βούληση όλων των κομμάτων να πάμε σε ριζική αναθεώρηση κατά την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος».
Πάντως, εκ του θεσμικού του ρόλου ο κ. Παπαϊωάννου δεν σχολίασε το πόρισμα της Επιτροπής για τον κ. Τσοχατζόπουλο, ούτε απάντησε σε ερωτήσεις οι οποίες τέθηκαν κατά την διαδικασία των εργασιών της Επιτροπής.
«Η κυβέρνηση δεν εισηγείται» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης και τόνισε, όπως ο Προκόπης Παυλόπουλος και άλλοι βουλευτές, ότι το θέμα της δωροδοκίας είναι και αρμοδιότητα της δικαστικής εξουσίας.


ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: ΤΟΒΗΜΑ

ειδήσεις για GR News | Greece News | Greek News | Ειδήσεις | Τελευταία Νέα |