«Θα καλύψουμε όλες τις υποχρεώσεις – Συζήτηση,όχι ψηφοφορία για τη συμφωνία»

02/03/2015 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της χώρας.

Ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα αποπληρώσει όλες τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις του Μαρτίου.

“Δεν πρέπει να ανησυχεί η κοινή γνώμη. Η ελληνική κυβέρνηση όλες αυτές τις ημέρες εξετάζει τις λύσεις και έχει προωθήσει αυτή τη στιγμή λύσεις έτσι ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα σε σχέση και με την αποπληρωμή προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και όλες τις άλλες χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της χώρας μέσα στον Μάρτιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης, στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση κινείται το οικονομικό επιτελείο. Ακριβώς γι’ αυτό βρίσκεται σε επαφές και με επενδυτές, σε σχέση με τις εκδόσεις που θα γίνουν την εβδομάδα για τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, αλλά και με τους εταίρους έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα».

Ερωτηθείς αν θα πληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις ή μόνο το ΔΝΤ ο κ. Σακελλαρίδης ήταν κατηγορηματικός, τονίζοντας ότι “όλες τις υποχρεώσεις θα καλύψουμε μέσα στον Μάρτιο. Δεν είναι μόνο το ΔΝΤ. Σίγουρα το ΔΝΤ έχει το μεγαλύτερο ποσό και έχει και – υποτίθεται νομικά- την προτεραιότητα για να αποπληρωθεί. Αλλά όλες οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις θα καλυφθούν με τρόπους τους οποίους αυτή τη στιγμή έχει προχωρήσει πολύ και τη μελέτη και την υλοποίησή τους το υπουργείο Οικονομικών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο θέμα της συμφωνίας με τους δανειστές προαναγγέλλοντας την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον πρωθυπουργό προκειμένου να έρθει στη Βουλή προς συζήτηση.

“Δεν νομίζω ότι τίθεται κανένα θέμα σε νομικό επίπεδο για την ισχύ της επέκτασης της σύμβασης να μην πάρει την κοινοβουλευτική έγκριση και να αρκεί η υπογραφή όλων των συμβαλλομένων, κάτι το οποίο έχει γίνει, επειδή όμως ακριβώς για εμάς, την κυβέρνηση, είναι πολύ σημαντικό το ζήτημα της πολιτικής νομιμοποίησης και της πολιτικής συζήτησης και της διαφάνειας και επειδή δεν είμαστε σε μία λογική να φέρνουμε σχέδια συμβάσεων, όπως γινόταν στο παρελθόν από αυτούς οι οποίοι σήμερα μας κατηγορούν ότι προσπαθούμε να αποκρύψουμε τις συμβάσεις και τις συμφωνίες. Ο πρωθυπουργός προσωπικά είναι διατεθειμένος και αποφασισμένος να ανοίξει αυτό το ζήτημα στη Βουλή, έτσι ώστε να υπάρξει μία συζήτηση στο κοινοβούλιο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όπου θα παρουσιάζει τη συμφωνία», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

Στο ερώτημα αν εκτός από τη συζήτηση θα γίνει και ψηφοφορία ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση καθώς πρόκειται απλά και μόνο για μία παράταση μιας υφιστάμενης δανειακής σύμβασης».

: Πηγή: NEWSBOMB.gr

ειδήσεις για News gr | Ειδήσεις | Ελλάδα | Επικαιρότητα | νέα |