Η τηλεδιάσκεψη καθοριστική για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις

19/09/2011 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Βενιζέλος: Θα εφαρμοστούν άμεσα όλα τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου

 Σε νέα συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία θα συνέλθει μετά την τηλεδιάσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής θα εξειδικευτούν τα μέτρα περικοπής δαπάνης που αποφασίστηκαν να ληφθούν μετά την σύσκεψη της διευρυμένης Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.


«Αν θέλουμε να αποτραπεί η χρεοκοπία και να πάψει η χώρα να εκβιάζεται και να ταπεινώνεται, πρέπει να πάρουμε τρεις κρίσιμες αποφάσεις: Να εκπληρώσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, να πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα και να προχωρήσουμε αμέσως όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής για όσα διεμείφθησαν στην τριήμερη σύνοδο του Eurogroup στην Πολωνία.


Έχει διαμορφωθεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μια ρευστή κατάσταση που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα και επιτρέπει στους σπεκουλαδόρους να οργανώνουν επιθέσεις στην καρδιά του ευρώ, είπε και εξήγησε ότι μέσα σε αυτή την τεταμένη κατάσταση έχει σημασία να μην γίνει η Ελλάδα το εξιλαστήριο θύμα. «Αυτό που αμφισβητείται διεθνώς είναι όχι η ικανότητα της κυβέρνησης αλλά της χώρας να κάνει όλα όσα χρειάζονται».


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι ένιωσε «οδυνηρή έκπληξη» με όσα είπε στη Θεσσαλονίκη, όταν, όπως πρόσθεσε, είχε την ίδια ενημέρωση με εκείνη που έχει ο πρωθυπουργός για την κατάσταση. «Καθετί που λέγεται έχει οδυνηρές συνέπειες για το εισόδημα του κάθε Έλληνα πολίτη», είπε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας: «Εάν πιστεύει ο κ. Σαμαράς ότι μπορεί να πάει και να γοητεύσει τους συνομιλητές του, με τις προτάσεις του για μείωση της φορολογίας, νομίζω ότι δεν έχει καθαρή εικόνα για το τι συμβαίνει. Υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας με εύκολα λόγια».


Πρόσθεσε ότι η Κυβερνητική Επιτροπή «διαμόρφωσε ένα καθαρό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθώ αύριο στις επαφές μου με τα στελέχη της τρόικας».


Αναφερόμενος στο μέτρο για το τέλος στα ακίνητα είπε ότι «είναι μέτρο βαρύ, αλλά δίκαιο και αναλογικό» και ότι ο φόρος στα ακίνητα θα έχει σημαντική απόδοση δίνοτνας απάντηση στις ανάγκες του 2011 ενώ για νέα μέτρα είπε ότι στον προϋπολογισμό του 2012, ο οποίος είναι αυτές τις μέρες υπό επεξεργασία, θα αναφέρονται τα νέα μέτρα.


Στο τέλος των δηλώσεών του επεσήμανε: «Η κατάσταση είναι σοβαρή αλλά πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι».ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: ΤΟΒΗΜΑ

ειδήσεις για GR News | Greece News | Ειδήσεις Σήμερα | Επικαιρότητα | Τελευταία Νέα |