ΗΠΑ: Μηνύει την πολιτεία η οικογένεια του 12χρονου θύματος

06/12/2014 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Μήνυση κατά της πολιτείας και των αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση, μία ημέρα αφότου το υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε έρευνα, βάσει…

Ο Τάμιρ Ράις πυροβολήθηκε τον περασμένο μήνα επειδή είχε στην κατοχή του – όπως αποδείχθηκε αργότερα – ένα ψεύτικο πιστόλι με πλαστικά σφαιρίδια, ενώ στη μήνυση αναφέρονται τα ονόματα των δύο αστυνομικών, του Τίμοθι Λόιμαν που πυροβόλησε το ανήλικο αγόρι και του Φρανκ Γκάρμπακ, ο οποίος οδηγούσε το περιπολικό.

Οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν τον Ράις “με τρόπο που προκαλεί έκπληξη και τον πυροβόλησαν πολλές φορές χωρίς πρώτα να διεξαγάγουν έρευνα», αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά.
Αμφότεροι οι αστυνομικοί είναι λευκοί και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ έρευνες σχετικά με το περιστατικό είναι σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι στην έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ότι έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 10 περιστατικά όπου αστυνομικοί έχουν κάνει χρήση υπερβολικής βίας σε χαμηλού κινδύνου υπόπτους, χρησιμοποιώντας όπλα τέιζερ (ηλεκτροσόκ) και χημικά σπρέι σε δράστες στους οποίους είτε έχουν ήδη περάσει χειροπέδες, είτε είναι διανοητικά άρρωστοι.

Ένας αστυνομικός είχε άλλωστε πυροβολήσει πρόσφατα, όχι ωστόσο θανάσιμα, έναν άνδρα ο οποίος φορούσε μόνο το εσώρουχό του και έτρεχε να ξεφύγει από ένα σπίτι στο οποίο κρατείτο παρά τη θέλησή του από ενόπλους…

: Πηγή: NEWSBOMB.gr

ειδήσεις για News gr | Ειδήσεις | Ελλάδα | Επικαιρότητα | νέα |