Ηλίας Μόσιαλος: Δεν αναμένονται νέα μέτρα

26/09/2011 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Ηλίας Μόσιαλος: Δεν αναμένονται νέα μέτρα


Δεν αναμένουμε νέα μέτρα αλλά επιβεβαίωση του πλαισίου που έχει ήδη ανακοινωθεί. Αυτό δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος ένα 24ωρο μετά το τέλος των διαβουλεύσεων που είχε στις Ηνωμένες Πολιτείες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.


«Ήδη έχει γίνει εκτεταμένη συζήτηση για το πώς θα πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους του 2011 και του 2012 και ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο η συζήτηση για το 2013 και το 2014, γιατί αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος σε σχέση με το τι έχει συμφωνηθεί» είπε.


Ο κ. Μόσιαλος έκανε λόγο για «έντονες διαπραγματεύσεις» με την τρόικα, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβασή τους, σημειώνοντας ότι «είμαστε σε πολύ καλή φάση» για όλες αυτές τις διαβουλεύσεις.


Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε στην Ουάσινγκτον ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Μόσιαλος επικαλέστηκε την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών, αλλά και του ΔΝΤ, για την επιστροφή του κλιμακίου των ελεγκτών στην Αθήνα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις συνομιλίες που είχε με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την εκτίμηση πως τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση έχουν βελτιώσει το κλίμα και έχουν «δημιουργήσει μια πολύ θετική εντύπωση».


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΝΤ, το κλιμάκιο της τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα πιθανότατα αυτή την εβδομάδα.


Πάντως, σύμφωνα με δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου στο Reuters, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε από την Αθήνα να απαριθμήσει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και να ενημερώσει εγγράφως το ΔΝΤ, προτού οριστικοποιηθεί η επιστροφή του κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα.ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: ΤΟΒΗΜΑ

ειδήσεις για GR News | Greece News | Greek News | Ειδήσεις Σήμερα | Επικαιρότητα |