Δυναμικό το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο

21/01/2013 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Δυναμικό το αντιρατσιστικό συλλαλητήριοΜέγα πλήθος διαδηλώνει στο κέντρο της πρωτεύουσας με το σύνθημα: «Αθήνα, πόλη αντιφασιστική»Δυναμικό το αντιρατσιστικό συλλαλητήριοΞεκίνησε το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πρωτεύουσας, με σύνθημα «Αθήνα, πόλη αντιφασιστική» και αφορμή το τελευταίο κρούσμα ρατσιστικής βίας, τη δολοφονία του νεαρού Πακιστανού μετανάστη με μαχαίρι στα Πετράλωνα. Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 1.000 άτομα μετά τις δύο, οπότε και άρχισε να συγκεντρώνεται ο κόσμος.

Πριν τη συγκέντρωση στην Ομόνοια, μέλη της πακιστανικής κοινότητας στην Αθήνα είχαν συγκεντρωθεί στην Κοτζιά κουβαλώντας το φέρετρο με τη σορό του θύματος.

Στο συλλαλητήριο έχουν καλέσει δήμοι, δημόσια πρόσωπα και φορείς. Θα ακολουθήσει στις 16:00 μεγάλη συναυλία.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η διεθνής διάσταση της κίνησης, καθώς το Σάββατο έχουν πραγματοποιηθεί κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Κεντρικά συνθήματα της εκδήλωσεις είναι: «Έξω οι νεοναζί», «όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης» και «ιθαγένεια για όλα τα παιδιά».

Η κινητοποίηση υποστηρίζεται από την κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», κοινότητες μεταναστών, τα Δημοτικά Συμβούλια της Αθήνας, του Ελληνικού-Αργυρούπολης, του Γαλατσίου, της Ν.Ιωνίας, του Ν.Ηρακλείου, του Κορυδαλλού, της Πετρούπολης, του Ταύρου-Μοσχάτου, του Ρεθύμνου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Στη συναυλία συμμετέχουν μεγάλα συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως: Υπόγεια Ρεύματα, Magic de Spell, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, MC Γίνκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαΐνης Αποστολάκης, Μοτίβο-4, Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Burger Project, Elektro Balkana, Ηλίας Μακρίδης και οι Βιτρw, Sound Esc, Radio Sol, Γιάννης Σιδηράς, Seli Kanou. Παράλληλα θα λάβει μέρος και ο Βασίλης Κουκαλάνι με το θέατρο Μια Γιορτή στου Νουριάν.

View the original article here

ειδήσεις για GR News | Greece News | Greek News | Ειδήσεις Σήμερα | Τελευταία Νέα |