Γ. Παπανδρέου: «Είμαι ανοιχτός σε κάθε ρεαλιστική πρόταση»

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης (φωτ. αρχείου)


Με αρκετά συναινετική διάθεση ετοιμάζονται να εμφανιστούν στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Οι δυο πολιτικοί, κινούνται σε τελείως διαφορετική λογική, από αυτή που έχει επιλέξει ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, και επενδύουν στην κατ’ αυτούς υπεύθυνη στάση εν μέσω της οικονομικής θύελλας, την οποία και εξήγησαν στον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους.

Ο κ. Καρατζαφέρης, που είχε μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου τον γ.γ. της Κ.Ο. του ΛΑΟΣ, τον βουλευτή κ. Μ. Βορίδη, έκανε την…υπέρβασή του και πρότεινε όχι απλά να υπάρξει μια αόριστη συναίνεση, αλλά να υπάρξει συνευθύνη των πολιτικών κομμάτων.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν από ένα κομμάτι από το βάρος, «να αχθοφορήσουν» όλοι μαζί, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ουσιαστικά ζητά από τον Πρωθυπουργό να υπάρξει μια οικουμενική κυβέρνηση, με τη λογική ότι η λύση για τη χώρα είναι η «οικουμενική ευθύνη» και κυρίως να υπερισχύσει το εθνικό συμφέρον του κομματικού.

«Αν δεν δεχθεί ο πολιτικός κόσμος και ιδιαίτερα η Ν.Δ., άνευ της οποίας δεν έχει καμία ουσία η πρόταση, τότε με την υπάρχουσα ασύνδετη και αδύναμη κυβέρνηση, οδηγούμεθα ή στην καταστροφή, ή σε εκλογές» είναι η άποψη του κ. Καρατζαφέρη.

Από την άλλη πλευρά, η κυρία Μπακογιάννη που ετοιμάζει επικοινωνιακή και πολιτική αντεπίθεση με το συνέδριο του κόμματός της το τριήμερο 27-28-29 Μαίου, τάσσεται υπέρ των περικοπών, αλλά αρνείται τη λογική των νέων φόρων.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας προτάσσει την ανάγκη να υπάρξει μια κοινή διαπραγμάτευση των πολιτικών δυνάμεων με την τρόικα για την αλλαγή της φορολογικής πολιτικής.

Η ίδια επιμένει ότι συναινεί  στη μείωση του λειτουργικού κόστους του κράτους, υποστηρίζοντας πως το μεγάλο πρόβλημα είναι το μεγάλο κράτος, και παράλληλα θέτει και το θέμα της μείωσης του αριθμού των βουλευτών σε 200 και την κατάργηση της ασυλίας, για συμβολικούς λόγους.

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: ΤΟΒΗΜΑ