Βράβευση ναυτικών από την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών

02/06/2012 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Βράβευση ναυτικών από την Ενωση Ελλήνων ΕφοπλιστώνΗ ετήσια εκδήλωση βράβευσης των ναυτικών που τερμάτισαν το 2008 την σταδιοδρομία τους σε ποντοπόρα πλοία με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία, καθώς και η απονομή υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς σπουδαστές πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών.
Στην εκδήλωση παρέστησαν o Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας, του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Νικόλαος Λίτινας, καθώς και οι διοικήσεις των ναυτικών οργανώσεων και εκπρόσωποι εφοπλιστικών ενώσεων.
Τα βραβεία στους ναυτικούς από 3.000 ευρώ το καθένα που απένειμε ο πρόεδρος της ΕΕΕ κ. Θεόδωρος Βενιάμης, έλαβαν από την κατηγορία αξιωματικών, ο Ανθυποπλοίαρχος Ελευθέριος Τριπολίτης και από την κατηγορία πληρωμάτων ο Μάγειρας Μαρίνος Δάφνος.
Επίσης οι υποτροφίες για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος απενεμήθησαν ως εξής:
Την υποτροφία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών στη μνήμη του Προέδρου της Αντώνη Χανδρή από 10.000 δολάρια έλαβε η κυρία Άρτεμη – Ελένη Τραυλού, κόρη συνταξιούχου πλοιάρχου που απoφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Marketing και Επικοινωνίας με βαθμό 7.85 και έχει ξεκινήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Newcastle University.
Την υποτροφία της εταιρείας CARRAS (Hellas) S. Α από 15.000 δολάρια έλαβε ο κ. Ιωάννης Σαρρής, απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης με βαθμό 7.81 και έχει γίνει δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο RWTH του Aachehn της Γερμανίας στον τομέα Communication Engineering.
Την υποτροφία του Lloyd’ s Register Educational Trust από 10.000 λίρες Αγγλίας, έλαβε ο κ. Αντώνιος – Παναγιώτης Μέργος απόφοιτος της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου με βαθμό 8.56. Έχει γίνει δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Πρόγραμμα MCs in Financial Economics στο University of Oxford.
Ο πρόεδρος της ΕΕΕ στην προσφώνησή του τόνισε μεταξύ άλλων: «Για μια ακόμη φορά εδώ και 36 χρόνια η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με αυτή την εκδήλωση, στρέφει την σκέψη της στο χθες και συγχρόνως στο αύριο. Στο χθες για να τιμήσει τους ναυτικούς που πέρασαν μεγάλο μέρος της ζωής τους προσφέροντας υποδειγματικές υπηρεσίες στη ναυτιλία και στο αύριο για να επιβραβεύσει συμβολικά τις προσπάθειες της νέας γενιάς για μόρφωση και πρόοδο. Αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοείται το παρόν, σε περίοδο που η πατρίδα μας υποφέρει από εθνική και παγκόσμια κρίση και μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες της κοινωνίας πλήττονται βαριά». Και πρόσθεσε: «Αντίθετα, οι άνθρωποι της θάλασσας αφουγκράζονται με προσοχή τα όσα συμβαίνουν γύρω τους. Δεν θορυβούν αλλά μεθοδικά και υπεύθυνα διαμορφώνουν και πραγματοποιούν την δική τους ανθρωπιστική και κοινωνική παρέμβαση. Έτσι έχουν κάνει στο παρελθόν, έτσι κάνουν και τώρα. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουν και πάλι στο μέτρο του δυνατού, της ευαισθησίας και του πατριωτισμού τους».


ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: ΤΟΒΗΜΑ

ειδήσεις για GR News | Greek News | Ειδήσεις Σήμερα | Ενημέρωση | Επικαιρότητα |