Απολογούνται οι βουλευτές Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος, Μίχος – Την Τετάρτη ο Μιχαλολιάκος, την Πέμπτη ο Παππάς

01/10/2013 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

International Edition Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ο δεύτερος κατηγορούμενος που απολογήθηκε για συμμετοχή στη Χρυσή Αυγή – Εννέα νέα εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν οι ανακριτέςΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  08:26 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  πριν 5′ Απολογούνται οι βουλευτές Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος, Μίχος - Την Τετάρτη ο Μιχαλολιάκος, την Πέμπτη ο ΠαππάςΕνώπιον των ανακριτών βρίσκονται από σήμερα, Τρίτη, και  απολογούνται οι συλληφθέντες βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Οι απολογίες των κατηγορούμενων βουλευτών ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τρίτης, οπότε και βρέθηκαν ενώπιον των ανακριτών οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος μάλιστα, προσαγώμενος στο ανακριτικό γραφείο φώναξε: «Είμαστε καθαροί σαν κρύσταλλα»

Η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου μετατέθηκε για την Τετάρτη, από την Τρίτη που αρχικά είχε προσδιοριστεί, κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισής του, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν στοιχεία που «δένουν» τον ποινικό χαρακτηρισμό του «διευθύνοντος» όχι μόνο για τον Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά και για τους υπόλοιπους βουλευτές που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η ανάκριση φαίνεται να έχει ισχυρά στοιχεία ώστε να μπορεί να αποδώσει κεντρικό καθοδηγητικό ρόλο και στους έξι πολιτικούς, όπως και σε τουλάχιστον δύο εκ των κατηγορουμένων στελεχών του κόμματος, αλλά και αδιάσειστα δεδομένα για τον αντικειμενικό προσδιορισμό της «εγκληματικής οργάνωσης» ως «δομημένης», γεγονός που είναι κρίσιμο για την ποινική μεταχείριση που θα έχουν οι βουλευτές.

Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους θα απολογηθούν την Τετάρτη, ενώ οι ανακριτές εξέδωσαν εννέα εντάλματα σύλληψης για κατηγορούμενους οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι.

Εξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων παραμένουν τέσσερις κλούβες ΜΑΤ ενώ μία διμοιρία ΥΜΕΤ βρίσκεται στο κτίριο 6 όπου οδηγούνται οι κατηγορούμενοι.

Ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι δύο που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση

Μετά τον κατηγορούμενο Δήμο Φραγκάκη και ο Σταύρος Σαντοριναίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος και φερόμενος ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Θεόδωρος Πέπας έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι φέρονται ως περιφερειακά στελέχη της Χρυσής Αυγής ενώ οι δύο που απολογήθηκαν υποστήριξαν ενώπιον των ανακριτρών ότι δεν έχουν καμία σχέση, οργανωτική και ιδεολογική, με τη Χρυσή Αυγή.

  Οι ανακριτές με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα προφυλακίσεων τους άφησαν ελεύθερους αφού νωρίτερα τους επέβαλαν περιοριστικούς όρους.

Και στους δύο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και επιπροσθέτως στον δεύτερο η υποχρέωση εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μηνιαίως.

Η δικηγόρος του Δήμου Φραγκάκη Αθηνά Χαρβαλάκου-Γλύκα τόνισε: «Ο πελάτης μου αρνήθηκε κάθε σχέση με την οργάνωση όχι μόνο ως μέλος αλλά και ως ψηφοφόρος. Το μόνο στοιχείο που τον εμπλέκει είναι ένα τηλεφώνημα από συγκατηγορούμενο συγγενή του τρεις ώρες πριν από το περιστατικό. Είμαι χαρούμενη που την υπόθεση χειρίζονται δύο ικανότατοι ανακριτές οι οποίοι δεν ερευνούν φρονήματα αλλά μόνο τα στοιχεία».

Περίπου 100 άτομα έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Χρυσής Αυγής και έχουν σηκώσει μάλιστα και πανό (ανυπόγραφο): «Πολιτική δε γίνεται με τρόμο και κελιά, τρομοκρατία λέγεται ο κόσμος που πεινά» ενώ άπλωσαν και μία ελληνική σημαία.

 Παράλληλα φωνάζουν το γνωστό σύνθημα «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», «Ελλάδα σε πουλάνε, τους ξένους προσκυνάνε», «Ενα, δύο, τρία, η χούντα σας ξεκίνησε το ’73», «Σας έχουμε εκθέσει, σας κάναμε πολλά, η σκέψη δεν πεθαίνει μέσα στα κελιά» και «Αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι»

Μαζί με τους συγκεντρωμένους είναι και οι βουλευτές Κ. Μπαρμπαρούσης, Ν. Κούζηλος, Δ. Κουκούτσης, Π. Ηλιόπουλος.

Η σύζυγος του Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, προκάλεσε πάλι επεισόδιο, χτυπώντας έξω από τη ΓΑΔΑ με την τσάντα της, κάμεραμαν που την βιντεοσκοπούσε.

Λίγο μετά τις 18.00 ελάχιστοι είναι πλέον οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται απέναντι από την είσοδο των δικαστηρίων της Ευελπίδων και μαζεύτηκε η σημαία που είχαν ξεδιπλώσει. Λίγο νωρίτερα ο βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε: «Είμαι εδώ εν δυνάμει κατηγορούμενος μιας εγκληματικής οργάνωσης της οποίας το καταστατικό ενέκριναν αυτοί που τώρα μας άσκησαν ποινική δίωξη. Αναφέρομαι στην Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Καταλαβαίνετε ότι η δίωξη είναι πολιτική».

View the original article here

ειδήσεις για Greece News | Ειδήσεις | Ειδήσεις Σήμερα | Επικαιρότητα | Τελευταία Νέα |