Απολογήθηκαν οι φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

04/01/2013 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Ποινική δίωξη στον αντιπρύτανη ΑΠΘ για «δωρεά» κινητού τηλεφώνουΑντιμέτωπος με την κατηγορία της απιστίας βρίσκεται ο Γιάννης ΠαντήςΠοινική δίωξη στον αντιπρύτανη ΑΠΘ για «δωρεά» κινητού τηλεφώνουΑντιμέτωπος με την κατηγορία της απιστίας βρίσκεται ο αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γιάννης Παντής, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη για την υπόθεση του κινητού τηλεφώνου iPhone που φέρεται να «δώρισε» με δαπάνες του Ιδρύματος σε ηθοποιό.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάμπρος Τσόγκας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του αντιπρύτανη του ΑΠΘ για το αδίκημα της απιστίας, σε βαθμό πλημμελήματος, και με απευθείας κλήση τον στέλνει να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. 

Για την υπόθεση είχε διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από δημοσιεύματα στον Τύπο.

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου παραπέμπεται και ο άλλοτε διευθυντής καταστήματος εμπορικών ειδών. Ο κ. Τσόγκας απήγγειλε σε βάρος του κατηγορίες για άμεση συνέργεια στην απιστία, απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και υπεξαίρεση.

Το κατάστημα το διαχειρίζεται η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ, ενώ από  αυτό φέρεται να αγοράστηκε το κινητό τηλέφωνο.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην εμπορικής διευθυντής του καταστήματος φέρεται, με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, να εκβίαζε τις πρυτανικές αρχές.

View the original article here

ειδήσεις για Greece News | Ειδήσεις | Ειδήσεις Σήμερα | Ενημέρωση | Τελευταία Νέα |