Μπλέκουν την Ιντερ και επιχειρηματία από το Καμερούν στην υπόθεση του Ακη

18/04/2012 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Μπλέκουν την Ιντερ και επιχειρηματία από το Καμερούν στην υπόθεση του Ακη


Μάνατζερ της… Ιντερ, επιχειρηματίες από το Καμερούν και έμποροι ξυλείας στη Ρωσία, εμπλέκονται ξαφνικά στην υπόθεση των παράνομων συναλλαγών του Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως προκύπτει από τις απολογίες των κατηγορουμένων αλλά και από νέα στοιχεία που έχουν εισέλθει στην δικογραφία. Πλέον στο σκάνδαλο των υποβρυχίων και άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων, με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό του ΠαΣοΚ, μνημονεύονται τα ονόματα ποδοσφαιρικών παραγόντων και μάνατζερ από το Μιλάνο αλλά και Ελλήνων εμπόρων στην Αφρική.


Οι βασικές αναφορές προέρχονται από τον Θεσσαλονικιό επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη ο οποίος απολογήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα στον ανακριτή για την εμπλοκή του, το διάστημα 2007 έως 2010, στη μεταβίβαση, στη Μονή Βατοπεδίου, ακινήτων που κατείχε η εταιρεία Torcasso ιδιοκτήτης της οποίας θεωρείται ο πρώην υπουργός. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Σαχπατζίδης -ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος- είχε εμπλακεί στην συγκεκριμένη συναλλαγή για την αγοραπωλησία ακινήτου στην οδό Κόμνα Τράκκα στα Πατήσια, μέσω του ξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννη Ζήγρα.


Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες ο κ. Σαχπατζίδης στην απολογία του αρνήθηκε ότι υπήρξε τέτοιου είδους επαφή και ανέφερε ότι «με τον κ. Ζήγρα είχαμε βρεθεί μόνο δύο φορές το 2005, γιατί ήθελε να τον βοηθήσω σε εμπόριο ξυλείας στην Ρωσία. Ομως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ούτε με τον κ. Τσοχατζόπουλο είχα κάποια ιδιαίτερη επαφή αφού είμαστε και πολιτικά αντίθετοι, αφού εγώ έχω και συγγενική σχέση με πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Το ακίνητο λοιπόν της οδού Κόμνα Τράκκα στην οδό Πατησίων δεν το αγόρασα επειδή ήξερα τους κ.κ. Ζήγρα και Τσοχατζόπουλο αλλά γιατί για την συγκεκριμένη πώληση του ακινήτου μπήκε αγγελία σε ελληνικές και ξένες εφημερίδες και με ενημέρωσαν σχετικά… μάνατζερ και παράγοντες της ομάδας της Ιντερ. Τους ανθρώπους αυτούς γνώριζα λόγω της ενασχόλησής μου με τον ΠΑΟΚ αλλά και γιατί είχαμε επιχείρηση με εμπόριο ρούχων». Μέσω του δικηγόρου του κ. Αντωνίου Βγόντζα ο κ. Σαχπατζίδης φέρεται να παρουσίασε παραστατικά για συναλλαγές πολλών εκατομμυρίων ευρώ που φαίνεται να είχε από την πώληση του ακινήτου στα Πατήσια, στην Μονή Βατοπεδίου.


Ομως ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος είναι τα όσα προκύπτουν με τον επιχειρηματία από το Καμερούν -φέρεται να έχει αποβιώσει- αλλά και έναν Ελληνοαμερικανό ομογενή που εμπλέκεται στην αγοραπωλησία του άλλου επίμαχου ακινήτου του κ. Τσοχατζόπουλου στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου.
Πιο αναλυτιά η εταιρεία Torcaso λίγες μόλις ημέρες αφότου συνεστήθη, τον Αύγουστο του 1999, προχώρησε στην αγορά διαμερίσματος δεύτερου ορόφου και δώματος, αξίας 275.000.000 δρχ (περίπου 807.043 ευρώ) στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου 33, το οποίο κατέληξε στον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο. Το 2001 το σπίτι πωλείται από την Torcaso στην αμερικανική εταιρεία Nobilis LTD που έχει έδρα την πόλη Σεγιέν, πρωτεύουσα της πολιτείας Γουαϊόμινγκ. Η αγορά διεκπεραιώθηκε νομικά από τη δικηγόρο κυρία Ταλίτα Μαρία Τσεκούρα, με σπουδές στις ΗΠΑ και ειδίκευση στο εταιρικό δίκαιο, η οποία αναμένεται να κληθεί να απολογηθεί τις ερχόμενες ημέρες στους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση.


Οπως ανέφερε στο «Βήμα» το απόγευμα της Τρίτης, «ιδιοκτήτης της Nobilis ήταν αρχικά ένας Ελληνας ομογενής στο Καμερούν ο οποίος μεταβίβασε το 2004 τις μετοχές της σε έναν Ελληνοαμερικανό. Και οι δύο ήσαν πελάτες του γραφείου μας. Ο αρχικός δημιουργός της Nobilis, δηλαδή ο επιχειρηματίας από το Καμερούν, επέλεξε να δημιουργήσει αυτήν την εταιρεία στο Σεγιέν του Γουαϊόμινγκ, διότι εκεί έχει ευνοϊκούς οικονομικούς όρους στη σύσταση και λειτουργία τέτοιου τύπου επενδυτικών εταιρειών. Το 2010 η κυρία Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου, αγόρασε από την Nobilis την κατοικία της οδού Αεροπαγίτου έναντι 1.100.000 ευρώ».


Το εντυπωσιακό σε αυτήν την συναλλαγή είναι ότι ως εκπρόσωπος σε λογιστικά θέματα και της Torcaso αλλά και της Nobilis LTD εμφανίζεται και πάλι η κυρία Ευφροσύνη Λαμπροπούλου που χειριζόταν τα θέματα, από το 2004, αυτού του ακινήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αναφερόμενος Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας που συμμετείχε στην αγοραπωλησία του ακινήτου είναι ο κ. Νίκος Γεωργουλάκης που εμφανίζεται να αγοράζει το ακίνητο με την συνδρομή του συγγενικού του προσώπου. Συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου ανέφερε ότι δεν υπήρχε προγενέστερη γνωριμία του κ. Γεωργουλάκη με τον πρώην υπουργό.ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: ΤΟΒΗΜΑ

ειδήσεις για GR News | Greek News | Ειδήσεις Σήμερα | Επικαιρότητα | Τελευταία Νέα |