Εξετάζεται επιστροφή του ανταποδοτικού τέλους για τις ημέρες της απεργίας στην ΕΡΤ

18/01/2012 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Εξετάζεται επιστροφή του ανταποδοτικού τέλους για τις ημέρες της απεργίας στην ΕΡΤ

Το ενδεχόμενο επιστροφής του ανταποδοτικού τέλους υπέρ ΕΡΤ, το οποίο εισπράττεται μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ, στους πολίτες για τις ημέρες που η δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν κλειστή λόγω των απεργιών που προκήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Π. Καψής.


Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Σ. Κεδίκογλου αναφορικά με την κατάργηση του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στην ΕΡΤ, ο κ. Καψής είπε ότι «εξετάζουμε και το ενδεχόμενο της επιστροφής στην κοινωνία του ανταποδοτικού τέλους για όλες τις ημέρες που η ΕΡΤ δεν λειτουργούσε».


Μάλιστα υπογράμμισε ότι μετά από έρευνα που έγινε σε συνεργασία με την διοίκηση της εταιρείας κατά τις ημέρες των απεργιών, «προέκυψαν κάποια όχι ευχάριστα στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας της». Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «είδαμε ότι πάρα πολλοί εργαζόμενοι, η συντριπτική πλειοψηφία τους, πληρωνόταν τις ημέρες της απεργίας».


«Είδαμε ότι η ΕΡΤ έκλεισε μόλις με 13 απεργούς δημοσιογράφους και νομίζω ότι όλα αυτά τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι υπήρξε κατάχρηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Οσον αφορά πάντως τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ, είπε, ότι προσερχόμενος στην Βουλή πληροφορήθηκε ότι θα ανασταλούν από την προσεχή Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.


Σε κάθε περίπτωση ο κ. Καψής κατέστησε σαφές ότι για την κυβέρνηση στόχος είναι «να ενισχύσουμε τη δημόσια τηλεόραση, αλλά να την ενισχύσουμε με τρόπο που να λειτουργεί αποδοτικά και αξιοποιώντας πραγματικά τα χρήματα των φορολογουμένων». ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: ΤΟΒΗΜΑ

ειδήσεις για Greek News | Ειδήσεις | Ειδήσεις Σήμερα | Ενημέρωση | Επικαιρότητα |