Διαμαρτυρία για το θάνατο του μετανάστη μικροπωλητή στο Θησείο

04/02/2013 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Διαμαρτυρία για το θάνατο του μετανάστη μικροπωλητή στο ΘησείοΘα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη έξω από το Δημοτικό ΣυμβούλιοΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  13:43 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  πριν 56′Διαμαρτυρία για το θάνατο του μετανάστη μικροπωλητή στο ΘησείοΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο μετανάστης μικροπωλητής στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο Θησείο την περασμένη Παρασκευή προγραμματίζει για την Πέμπτη στις 14:00 έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Σύμφωνα με καταγγελίες και μαρτυρίες, ο 37χρονος Σενεγαλέζος μικροπωλητής, πατέρας δύο παιδιών, κυνηγήθηκε από τη δημοτική αστυνομία και, φθάνοντας σε αδιέξοδο, πήδηξε το φράχτη και έπεσε στις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν διευκρινιστεί. Σύμφωνα με την μια εκδοχή σκοτώθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα των γραμμών του ΗΣΑΠ, ενώ σύμφωνα με άλλη εκδοχή χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι όταν πήδηξε το φράχτη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 37χρονος παρέμεινε για αρκετή ώρα πάνω στις γραμμές του τρένου, ενώ στο σημείο συγκεντρώθηκαν δεκάδες Αφρικανοί μικροπωλητές. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των μεταναστών και των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Η ΚΕΕΡΦΑ τονίζει ότι «η σπουδή με την οποία έτρεξε η δημοτική αρχή να αποποιηθεί κάθε ευθύνη για τον νεκρό μικροπωλητή μετά την επιχείρηση της δημοτικής αστυνομίας στο Θησείο, όχι μόνο δεν την τιμά αλλά προδίδει τη συνενοχή της στη προσπάθεια συγκάλυψης του ρατσιστικού εγκλήματος από την ΕΛ.ΑΣ».

Τι λέει ο Δήμος Αθηναίων

Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων έχει εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει «τη βαθιά θλίψη για τον τραγικό θάνατο του 38χρονου», απευθύνει συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σενεγαλέζου μικροπωλητή και διευκρινίζει χαρακτηριστικά: «Η Δημοτική Αστυνομία δεν καταδίωξε, ούτε άλλωστε είναι στις αρμοδιότητές της να καταδιώκει ή να συλλαμβάνει πρόσωπα, παρά μόνο να κατάσχει παράνομα εμπορεύματα. Σημειώνεται ότι ο δήμος Αθηναίων έχει προσφάτως πραγματοποιήσει ειδικά επιστημονικά σεμινάρια για τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας αναφορικά με τη συμπεριφορά και μεταχείριση μεταναστών».

View the original article here

ειδήσεις για GR News | Greece News | Greek News | Ειδήσεις | Τελευταία Νέα |