Δίπλα σε αποθήκες οπλισμού της ΕΛΑΣ το κέντρο της Αμυγδαλέζας

10/04/2012 - Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Δίπλα σε αποθήκες οπλισμού της ΕΛΑΣ το κέντρο της ΑμυγδαλέζαςΟ χώρος με τα κοντέινερ μέσα στη σχολή της Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα, όπου θα δημιουργηθεί το πρώτο κλειστό κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστώνΔίπλα από τις κεντρικές αποθήκες όπλων, πυρομαχικών και χημικών της ΕΛ.ΑΣ θα εγκατασταθούν στην Αμυγδαλέζα, οι 820 λαθρομετανάστες, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
 
Σε απόσταση λίγων μέτρων από το Κέντρο Φιλοξενίας όπου θα αρχίσουν -μετά το Πάσχα- να διαμένουν δεκάδες λαθρομετανάστες, υπάρχουν οικήματα της ΕΛ.ΑΣ μέσα στα οποία φυλάσσονται όπλα, χειροβομβίδες κρότου, δακρυγόνα αλλά και εκρηκτικά για τις επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για μια ιδιαίτερα «ευαίσθητη» ζώνη στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας αφού κοντά στο ίδιο σημείο είναι και το πεδίο ασκήσεων των ΕΚΑΜ.
 
Αυτή η γειτνίαση δημιουργεί προβληματισμό στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ αφού εκτιμάται ότι «ελλοχεύει ο κίνδυνος σε περίπτωση κάποιου επεισοδίου ή προβληματικής φύλαξης στο Κέντρο Φιλοξενίας να υπάρξει πρόβλημα ασφάλειας στις γειτονικές κρίσιμες εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ και κυρίως στις αποθήκες οπλισμού». Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και στο Κέντρο Φιλοξενίας και στις αποθήκες οπλισμού των αρχών ασφαλείας, για να εξαλειφθεί αυτός ο κίνδυνος.


ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: ΤΟΒΗΜΑ

ειδήσεις για GR News | Ειδήσεις | Ειδήσεις Σήμερα | Επικαιρότητα | Τελευταία Νέα |